3D-Installasjoner

3D-installasjoner har vært mitt spesialområde gjennom mange år. Som du ser har jeg levert store og små 3D-løsninger til en lang rekke formål.

Fra idé til konkret 3D-løsning

Jeg blir ofte kontaktet av interiørarkitekter eller byråer som trenger 3D-løsninger til arrangementer, messestands, butikkaktiviteter og events. Mange kommer med en idé de har hatt en stund, men som de ikke ser noen mulig løsningen på. Da har vi gjerne en fornøyelig prosess sammen. Og det viser seg at summen av vår kompetanse og våre ville fantasier blir til en flott og realistisk løsning. Det er moro!

Det aller meste er mulig med 3D-installasjoner

Det finnes alltid en løsning på ville idéer! Etter mer enn 25 år med ulike former og støping med en lang rekke materialer og overflateløsninger, fra hud og pels til papp og gull, vet jeg at det nærmest ikke er grenser for hva vi kan få til. Materialbruken kan variere sterkt, derfor er det bruksområdet  og den ønskede opplevelse som blir avgjørende for den endelige utformingen. Mitt arbeid med ulike illustrasjoner samt stilarter innen dekormaling bidrar til at også skissering av forslag til 3D-illustrsjoner faller enkelt.

Oppbygging og overflater utføres i mange materialer

Jeg benytter materialer som kompositt, betong, polyester, epoxy og silikoner – samt en rekke forskjellige metoder og materiell for å få frem ønsket overflate og virkning.

Serieproduksjoner av 3D-figurer

Dersom en større eller mellomstor installasjon skal mangfoldiggjøres, lager jeg først en modell  som godkjennes av kunden. Av modellen lages  så en støpeform i for eksempel silikon eller polyester. Når den er ferdig kan jeg serieprodusere det antall 3D-figurer som ønskes. Da kan også små detaljer og overflatefinish gjøres for hånd på hver enkelt figur – etter behov. Her snakker vi selvsagt om volum som det ikke lønner seg å få produsert utenlands.